I begynnelsen av hotellinvestoren og milliardæren Petter Stordalens hotellkarriere var eiendomsinvestor Arthur Buchardt en viktig mann for Stordalens virksomhet.

Bildet over er fra 2008, og viser Stordalen og Buchardt etter dannelsen av selskapet PASAB for utvikling av hotelleiendom. Ett år senere skulle forholdet mellom de to slå sprekker.

Det beskrives i den uatoriserte biografien om hotellkongen; «Sirkus Stordalen», av Gunnar Stavrum.

«Dårlige løsninger»

I starten av Stordalens Choice-eventyr var det Buchardt som sto for byggingen av de fleste store, lønnsomme hotellene. Etter en hotellutbygging i Gøteborg i 2009 forverret derimot forholdet mellom de to seg.

«Buchardt har dårligere løsninger med høyere garanti enn konkurrentene. Da kan man ikke furte i ettertid for at man ikke får jobben», sier Stordalen i boken.

I boken anklager Stordalen Buchardt for hemmelige avtaler med konkurrenter, for høye priser og dårlig arbeidskvalitet. Det kommer også frem at Stordalen ved en rekke tilfeller har byttet byggepartner i siste liten uten å informere Buchardt.

Tuppen og Lillemor

«Spesielt i begynnelsen var Buchardt viktig for oss. Men la det være klart at vi har tjent noen penger med Arthur, han har tjent alle pengene sine på Choice».

DN har vært i kontakt med Buchardt mandag. Han ønsker ikke kommentere bokens innhold.

Stordalen avdramatiserer på sin side bokens fremstilling:

- Forholdet vårt er litt som «Tuppen og Lillemor». Det er ikke krass kritikk det jeg kommer med i boken. Noen ganger kan man ha ulike interesser. Jeg har et godt forhold med Buckhardt ,og vi starter snart på et stort prosjekt sammen, sier Petter Stordalen.

Les også på DN.no:

Tidligere sentralbanksjef dømt til fengsel for skatteunndragelse

Spøkelser styrker salg  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.