Nå kan han glede seg over et bud som ligger mer enn 50 prosent over sluttkursen før oppkjøpsryktene begynte å svirre. Et kinesisk konsortium er villig til å betale 71 kroner per aksje i det norske it-selskapet. Dette priser Opera til 10,5 milliarder kroner.

Rundt 150 millioner av kjøpssummen kan havne i Petter Stordalens lommer.

Ikke solgt en eneste aksje

På Operas aksjonærlister kunne det se ut som Stordalens investeringsselskap Home Capital hadde vært maksimalt uheldig med timingen og solgt seg ned før de kinesiske beilerne kom på banen. 

- Alt det der er feil. Vi har ikke solgt en eneste Opera-aksje. Det skyldes bare at de flyttes på noen kontoer internt. Vi har over to millioner Opera-aksjer og har ikke solgt en eneste aksje. Vi kommenterer vanligvis ikke, men når det er så mye feil må jeg bare si at vi, på den siste oversikten jeg så, hadde i overkant av to millioner aksjer. Vi har kun økt vår beholdning, ikke solgt, sier Petter Stordalen.

- Kommer dere til å akseptere budet eller ikke?

- Da må du ringe Kenneth Andersen. Det er han som er sjef i Home Capital. Jeg tror vi eier i overkant av 2,1 milllioner Opera-aksjer. Når jeg forteller deg at vi har eid dem en stund, så gir svaret seg selv at dette ser ganske bra ut.

 Gikk dere inn med håp om at Opera skulle bli kjøpt opp?

- Vi kommenterer ikke sånt i det hele tatt.

 

Kenneth Andersen i Home Capital bekrefter at Stordalens selskaper ikke har solgt seg ned i Opera den siste tiden.

- Tvert imot har vi benyttet kursfall til å kjøpe oss opp den siste tiden. Så gleder vi over at det er interesse for selskapet, sier han.

- Kommer dere til å akseptere budet?

- Det blir feil å kommentere, sier Kenneth Andersen på vegne av Home Capital.

Les også:

- Overraskelsen er ganske, ganske stor

Flytrafikken har ikke økt mer på fem år - men én ting får flytopp til å rive seg i håret

Laveste fastrente i Lånekassen noensinne

 

Se også på DNtv: Knallhardt oppgjør i kompaktklassen:

Knallhardt oppgjør i kompaktklassen
DN kåret den beste GTI-bilen av Ford Focus og ST Peugeot 308 GTI.
02:46 Min
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.