– Målet er å skape et av Københavns beste hoteller midt i smørøyet for kultur, transport og shopping, sier Stordalen til kanalen.

Med kjøpet rykker hotellkjeden opp blant de største i Danmark, fra en niende til en sjetteplass. Det nye hotellet skal etter planen åpne i 2020 og vil ha 380 rom i tillegg til konferansefasiliteter, restauranter og barer, samt et velværesenter.

Dannebrog

Bygningen er fra 1912 og Stordalen, som under en pressekonferanse i København mandag var ikledd en ikonisk dannebrogsjakke, kommer til å spytte inn 1 milliard danske kroner i hotellprosjektet.

Choice trakk seg ut av Danmark etter finanskrisen, men har siden kjempet seg tilbake, blant annet etter nyåpning i Høje Taastrup, samt oppkjøp av hotellkjeden Skt. Petri Hotel og et hotell på Vesterbro i den danske hovedstaden. Kjeden har nå 1.500 hotellrom i Danmark og har som hårete mål å bli den største hotellkjeden i Norden.

Stordalens luksushotell The Thief på Tjuvholmen i Oslo ble for øvrig nylig kåret til Nord-Europas beste hotell av reisemagasinet Condé Nast Travelers lesere.

Lysende hode

Tidligere har den norske hotellkongen gitt uttrykk for at han mener Danmark, Sverige og Norge burde slå seg sammen til ett rike.

I august ble Stordalen kåret til det mest lysende forretningshodet i Nord-Europa av Nordic Business Forum, i skarp konkurranse med blant andre Spotify-gründer Daniel Ek og Klarna-gründeren Sebastian Siemiatkowski.

Les også:
 The Thief kåret til Nord-Europas beste hotell
Ny storkontrakt til Stordalen
Slik krympes Stordalens formue  (DN+)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.