For fire år siden startet samarbeidet mellom Mitsubishi og PSA-gruppen som lager Peugeot og Citroën. Det har hittil resultert i suvene Peugeot 4007 og Citroën C-Crosser basert på Mitsubishi Outlander, samt Citroën C-Zero og Peugeot iOn basert på elbilen Mitsubishi I-MiEV. Nå kommer også kompaktsuven Peugeot 4008, som er basert på suksessmodellen Mitsubishi ASX.

Mitsubishis kompaktmodell har tatt markedet med storm, og her i Norge er bilen tredje mest solgte bilmodell så langt i år, etter Volkswagen Golf og Passat.

Les også: "Norsk" suv og elbil gir gigant-suksess

Peugeot kommer altså nå med sin nye modell, og den skiller seg litt fra opphavet Mitsubishi ASX. Designet som føyer seg inn i Peugeots nye identitet med ny fasong på grillen, LED-kjørelys, og tre røde LED-striper bak i likhet med 508 sedan. I tillegg har grillen fått et vertikalt design og den er utstyrt med offroad-styling nederst på støtfangerne, rundt skjermbuene og langs kanalene.

Peugeot 4008 er kortere enn 4007, har mindre overheng, men beholdt akselavstand og innvendige mål. 4008 er 4,34 meter lang, 1,80 meter bred og 1,63 meter høy.

Store bilder:

Peugeot 4008 kommer til Norge med firehjulsdrift. Den vil kommer med fire forskjellige motorer, hvorav to går på bensin og to på diesel. Bensinmodellene yter 116 eller 150 hestekrefter, mens dieselmotorene har 112 eller 150 hestekrefter. Peugeot Norge regner med at den minste dieselmotoren 1,6 HDi med firehjulsdrift blir bestselgeren her.

Prisene er ikke offentliggjort, men til sammenligning har Mitsubishi ASX en startpris med firehjulsdrift på 310.000 kroner.

- Vi vet ikke hva prisen blir, men målet er å komme under prisen på Mitsubishi, sier informasjonsdirektør Stian Gihle i Peugeot Norge til DN.no. Han trekker fram at 4008s dieselmotor har fire hestekrefter mindre, og et betydelig mindre CO2-utslipp. Peugeot oppgir selv at de har et mål om et utslipp på 123 gram per kilometer, sammenlignet med ASX' 145 gram. Bare der sparer man over 15.000 kroner i avgifter.

Bilen vises på bilutstillingen i Geneve i mars og kommer i salg i Norge våren 2012.

Se video av den nye 508 RXH:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.