Lanseringen av Peugeot RCZ er like rundt hjørnet, og nå har importøren sluppet de norske prisene.

Store bilder:

Den lille sportsbilen som først ble presentert som konseptbil i Frankfurt i 2007, og ble vist som produksjonsmodell samme sted to år senere leveres i Norge med tre motorer. Innstegsmotor er en 1,6-liters bensinmotor med turbo og 156 hestekrefter. Prisen på denne starter på 369.900 kroner.

Det er ikke enkelt å finne biler å sammenligne RCZ med, men Audi TT med 160 hestekrefter starter på 412.000 kroner, mens en Volkswagen Scirocco med 160 hestekrefter koster fra omkring 325.000 kroner. En BMW 1-serie coupe med 170 hestekrefter koster omtrent det samme som RCZ.

Ved lansering er det bensinmotor med 156 hestekrefter og dieselmotor med 163 hestekrefter som blir tilgjengelige. Versjonen med 156 hestekrefter med sekstrinns automatgir samt toppmodellen med 200 hestekrefter kommer til sommeren.

Her er prisene:

Kommer også som hybrid
Den foreløpig siste annonserte versjonen av RCZ, er utstyrt med samme motorpakke som 3008 HYbrid4. Det vil si en to-liters HDI dieselmotor med 163 hestekrefter foran samt en elektrisk motor med 37 hestekrefter på bakhjulene. Hybrid4-versjonen har dermed firehjulsdrift og en automatisert sekstrinns singelkløtsj girkasse. Utslippet på denne er 95 gram CO2 per kilometer.

Hybridmodellen kommer på markedet våren 2011.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.