Photocure har inngått en avtale med Galderma om salg av de globale rettighetene, eiendelene og forpliktelsene knyttet til legemiddelet Metvix, samt eksklusive rettigheter til å utvikle nye dermatologiske produkter basert på Photocures patenterte substans MAL. Prislappen er 51 millioner euro.

Det melder selskapet torsdag.

Metvix brukes til behandling av solskadet hud og visse typer hudkreft.

Avtalen gjelder fra 30. september 2009.

Netto bokført verdi av rettighetene, eiendelene og forpliktelsene som overføres var 17 millioner kroner pr andre kvartal.

Photocure planlegger å investere vederlaget i kommersialisering av selskapets fotodynamiske teknologi (PDT).

Photocure vil etter salget av rettighetene til Metvix fokusere sin dermatologiske innsats på Visonac og PDT-basert teknologi.

Provenyet fra salget av Metvix skal benyttes til utvikling og kommersialisering av nye produkter og markeder. Photocure hadde netto 151 millioner kroner i kontanter pr andre kvartal, og vil nå både ha finansiering for utviklingsprogrammet og for evaluering av nye muligheter.

Visonac utvikles for behandling av akne, og ventes å gi selskapet en sterk plattform.

Det er inngått en avtale som på enkelte vilkår vil gi Galderma førsterett til å inngå en lisensavtale for Visonac.

"Photocure vil fortsette arbeidet med å videreutvikle sin produktportefølje innen kreftområdet. Dette inkluderer Hexvix for påvisning av blærekreft samt produktene Cevira for behandling av forstadier til livmorhalskreft og Lumacan for påvisning av kreft i tykktarmen, som begge er under utvikling. I motsetning til strategien for de dermatologiske produktene, er selskapets målsetting å utlisensiere de to sistnevnte produktene før fase III", opplyses det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.