Kronen har svekket seg markert det seneste døgnet, og importveid er valutaen nå omtrent på det nivået Norges Bank har anslått.

Den norske valutaen er rundt 19 øre svakere mot euro og 12 øre svakere mot dollar det siste døgnet, ifølge TDN Finans.

Eurostøtte
Euroen fikk mandag kveld noe støtte av en artikkel på FT.com der det ble hevdet at italienske myndigheter har kontakt med kinesiske ledere for å få dem til å investere i italienske statsobligasjoner og strategiske selskaper. Tirsdag formiddag kommer den europeiske fellesvalutaen imidlertid ned igjen.

Den norske valutaen har imidlertid svekket seg betydelig det seneste døgnet.

Pundet kom videre ned mandag og noteres tirsdag rundt 1,5858 mot dollar, noe som er laveste nivå siden januar.

Greske statsrenter til himmels
De greske statsrentene fortsetter å stige kraftig tirsdag ,og markedet priser nå inn over 90 prosent sannsynlighet for en gresk konkurs.

Renten på greske statsobligasjoner med ti års løpetid er nå 20,83 prosent, over 19 prosentpoeng høyere enn tilsvarende tyske renter. Den seneste uken har den greske tiåringen steget rundt 300 basispunkter. Det er 100 basispunkter i et prosentpoeng. Toåringen har steget 1.154 basispunkter i samme periode til tross for at den faller 174 punkter til 56,17 prosent tirsdag, skriver TDN Finans.

Øvrige europeiske statsrenter er ganske flate tirsdag.

Venter gresk konkurs
- Markedet venter nå gresk konkurs. Fortsatt spekulasjon om tilstanden i det europeiske banksystemet vil tynge enkelvalutaer ytterligere, sier seniordirektør David A. Renta i Key Bank til Dow Jones Newswires.

Han venter at amerikanske statsobligasjoner som "trygg havn" vil fortsette å støtte dollarkursen.

Markedet priser nå inn et rentekutt fra Den europeiske sentralbanken innen årsskiftet.

Les også: Kritisk til sentralbanksjefen


<b>- Olsen må kutte renten med en "halving"</b>

<b>Euroen faller markert på gjeldsuro</b>

<b>Mener Norge bør følge Sveits</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.