– Det er enklere å være muslim, nå som det har kommet så mange hjelpemidler. Særlig ungdommer synes det er greit å få melding om bønnetidene på sms, sier informasjonssekretær Rizwar Ahmed ved Islamic Cultural Centre.

Muslimenes bønnetider forandrer seg fra dag til dag, ettersom når solen står opp. Men nå har det blitt lettere for norske muslimer å holde styr på når de skal vende seg mot den hellige by. For 1 krone får de dagens bønnetider rett inn på mobilen.

– Tidligere var det vanlig å ha en stokk midt i gården, og beregne bønnetidene ut fra hvordan skyggen falt. I moderne tid er stokken erstattet med en bok med detaljerte tabeller som forteller når man skal be, sier Ahmed.

– Veldig praktisk
Han tror sms-tjenesten vil gjøre det enda enklere å følge islams bønnereglene.

– Det er veldig praktisk. Når man er ute i naturen, for eksempel, er det ikke sikkert man har med seg boken med tabellene. Da er det bare å sende en melding, og bønnetidene tikker inn på mobilen, sier Ahmed.

Han forteller at det planlegges en ny sms-tjeneste i forbindelse med muslimenes fasteperiode, ramadan, som er i oktober.

– Vi vil tilby en sms-tjeneste som forteller når solen står opp og når den går ned. Under ramadan kan vi ikke spise eller drikke fra soloppgang til solnedgang, sier han.

Sender bibelsitater
Det er ikke bare muslimer som kan få åndelig inspirasjon med hjelp av ny teknologi. Flere nettsteder, blant annet Bibelen.no, tilbyr sine brukere å motta daglige bibelvers på sms eller e-post.

I Sund menighet på Sotra utenfor Bergen brukes sms i utstrakt grad for å holde kontakt med konfirmanter og andre unge i menigheten. Blant annet har menigheten en tjeneste der man kan sende en melding, og få et bibelsitat og et bønneemne tilbake.

– Det er den måten ungdommen kommuniserer på i dag. Å kommunisere med unge mennesker ved hjelp av brev, har blitt nesten umulig, sier kirkeverge Arne Martin Engelsen i Sund. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.