Sony har i mange år slitt med ulovlige varianter av spillkonsollene PlayStation, som har solgt i over 200 millioner eksemplarer. Privatetterforskere som har jobbet på vegne av Sony, har avdekket et nettverk i Kina hvor minst ti forskjellige grupperinger har jobbet sammen for å produsere spillkonsoller og foreta endringer i de patenterte databrikkene i originalkonsollene, skriver Dagens Næringsliv.

Omfattende nettverk
Ifølge Financial Times har et omfattende nettverk som går fra Kina til Taiwan og Sørøst-Asia kapasitet til å produsere 50.000 spillkonsoller daglig. Sammenbyggingen av de piratkopierte konsollene er blant annet blitt foretatt i kinesiske fengsler.

PlayStation har vært en pengemaskin for Sony siden den første utgaven ble lansert på midten på 1990-tallet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.