Flowmotion Technologies ble startet av fire studenter ved entreprenørskolen på NTNU. Selskapet utvikler en motorisert stabilisator til gopro-kameraer, som skal øke stabiliteten og sørge for at man kan filme og ta bilder uten at kameraet rister.

Forrige uke gikk selskapet til topps i en noe utradisjonell pitchekonkurranse i Oulo i Finland. Premien? 10.000 euro (96.300 kroner etter dagens kurs, journ.anm.), samt et toukers opphold ved en inkubator i teknologimekkaen Silicon Valley i California.

– Det var en pitchekonkurranse som gikk ut på å isbade samtidig som man holdt pitchen, sier markedsdirektør Didrik Dege Dimmen (23) til DN.

Det var Adresseavisen som omtalte saken først i Norge.

– Adrenalinsjokk

Det var Dimmen selv som ble valgt ut til å holde pitchen i det iskalde vannet. For showets skyld tok han en baklengs salto ut i vannet. Uheldig nok landet han på nederste trinn av trappen under vann, og vrikket ankelen. (Saken fortsetter under).

– Jeg hadde en klar strategi om å hoppe uti med engang, og forhåpentligvis få et adrenalinsjokk og glemme hvor kaldt det var. Det tok et par sekunder, men så skjøt adrenalinen inn, sier Dimmen.

De andre bak selskapet er Eirik Husby Dyrset (25), Julie Hella Bauge (26), Lars Mangerud Flesland (28) og Ole Jørgen Kleive (22).

Se Dimmens pitch i videoen her (saken fortsetter under videoen):

– En kunst

– Pitchen er en kunst i seg selv. Vi bygger den opp ved å lansere problemet, og deretter vår løsning på dette, iflettet litt markedstall om 18 millioner gopro-brukere opplever trøbbel med ustabilt kamera. Etter å ha definert vår løsning snakker vi om teamet. Det er investorene veldig opptatt av, sier Dimmen, og legger til:

– Et godt team kan selge et dårlig produkt. Et dårlig team kan ikke nødvendigvis selge et godt produkt.

Interessert i mer gründerstoff? Les flere artikler og tips på DN Gründer.

Selskapet fikk flere henvendelser fra investorer etter eventet i Finland. Dimmen sier man først skal være med på crowdfundingeventet Technoport Live i Trondheim i mars og gjennom det hente en halv million for å sette i gang produksjonen. Etter dette lanserer de en Kickstarter-innsamling på nett, før man om et halvt års tid vil se på en større emisjon.

– Produktet nærmer seg ferdig prototype, sier Dimmen.

Et annet norsk gründerselskap gikk nesten helt til topps i den samme pitchekonkurransen. Lydkanselleringsselskapet Voico kom på andreplass.

Flowmotion er også en av deltagerne i DNs pitchekonkurranse. Se pitchen deres under.

Vil riste penger ut av GoPro

Gründerne i Flowmotion vil løse GoPro-kameraenes største problem: risting.

Stabilisatoren deres vant gründerkonkurransen Venture Cup i oktober.

Vil riste penger ut av GoPro
Gründerne i Flowmotion vil løse GoPro-kameraenes største problem: risting. Stabilisatoren deres vant gründerkonkurransen Venture Cup i oktober.
01:17
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.