Plantronics er best kjent for sine hodesett til telefoner og har vært en typisk leverandør til bedriftsmarkedet. Men de har også vist at de kan lage gode hodetelefoner for musikk og er ofte undervurdert i denne sammenhengen.

Jeg har tidligere kritisert Plantronics for å lage hodetelefoner med god lyd, men «billig» design. Nå har vi testet Backbeat Sense, en hodetelefon og hodesett som tar design like alvorlig som lydkvaliteten.

Den røde knappen pauser musikken og skrur på en mikrofon så man kan høre omgivelsene. Bakcbeat Sense har ikke aktiv støydemping, men den passive er god. Dette er nyttig i åpent kontorlandskap.
Den røde knappen pauser musikken og skrur på en mikrofon så man kan høre omgivelsene. Bakcbeat Sense har ikke aktiv støydemping, men den passive er god. Dette er nyttig i åpent kontorlandskap. (Foto: Magnus Eidem)
Lydkvalitet

Det viktigste først. Førsteinntrykket av Backbeat Sense som hodetelefon var veldig positivt. Til å være halvdekkende øreklokker til under 1500 kroner i pris synes jeg lyden er veldig god. Man får hele registeret, og det er god balanse. Man får med mange detaljer fra litt krevende musikk og ikke minst klarer Backbeat Sense å spille både hard og myk bass.

Bassen går dypt også, men på mitt hode ble passformen slik at jeg måtte klemme inn klokkene mot øret for å få med all bassen. Dette vil nok oppleves ulikt fra hode til hode, men jeg savnet litt bass når jeg trengte hendene til noe annet.

Til gjengjeld, hvis man ser på dette som et hodesett for åpne kontorlandskap er det ikke så nødvendig med heftig bass når man skal være produktiv. Men den kan påkalles dersom man ønsker det.

Samtalekvaliteten er også veldig god, hvis man takler at den passive støydempingen fra putene skaper en boble når man snakker i telefon. Mikrofonen er også av de bedre på denne typen hodesett. Jeg synes den fungerer utmerket som hodesett for telefon.

Funksjonalitet

Backbeat Sense kan brukes både trådløst og med kabel, også som håndfri. Støydempingen er passiv, det vil si at tøyen dempes av putene og ikke elektronisk.

Mye støy fra lokalet forsvinner, men om man vil høre på det som foregår kan man trykke inn en knapp og aktivere mikrofonen.

Hodetelefonen kan kontrolleres via en app hvis man ønsker å gjøre tilpasninger. Man kan for eksempel endre språket til norsk og sjekke batterinivå.

Hodesettet håndterer to trådløse tilkoblinger samtidig hvis man vil ha både lyd fra pc-en og telefonen samtidig.

En strikk går gjennom en hylse av imitert lær og gir god komfort og passform.
En strikk går gjennom en hylse av imitert lær og gir god komfort og passform. (Foto: Magnus Eidem)
Brukeropplevelse

Backbeat Sense er enkel å sette opp trådløst og man får tilbakemeldinger om batteristatus og tilkoblinger fra en stemme i hodesettet.

En bra funksjon er at dersom man fjerner hodesettet fra hodet slutter det automatisk å spille. Musikken gjenopptas når man setter det på igjen. Dette er bra i forhold til batteritiden, men også fordi støyen fra hodetelefoner som fjernes fra hodet vil høres av omgivelsene.

Siden det ikke er aktiv støyreduksjon i hodesettet er batteritiden hele 18 timer aktiv bruk mellom ladinger.

Komforten er høy, ikke minst på grunn av polstringen, men også fordi det er elastikk i skinnremmen som går over hodet. Metallbøylen ligger over polstringen og kommer ikke i kontakt med hodet. Her kan man bruke hodesettet hele dagen uten ømme ører, men ekstra luftige hårmanker kan få seg en demper. Men det er jo likt for all hodesett.

Konklusjon

Jeg synes Plantronics Backbeat Sense er et godt tilbud spesielt for arbeidsplasser. Man får en god håndfri og en god hodetelefon for musikk og annen lyd. Man får bra med passiv lyddemping og god batteritid også, alt til en pris under 1500 kroner. Bør vurderes av bedrifter som vil kompensere de ansatte for ulempene med åpent kontorlandskap.

Les flere tester fra DN her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.