Episode 26: Dyrere boliglån

Kan tiden for de lave boliglånsrentene være over? Hvorfor jubler DNB-eierne? Og hva er det med markedet for forbrukslån? DNs Thor Christian Jensen, Terje Erikstad og Marte Ramuz Eriksen diskuterer boliglån, landets største bank og forbruksgjeld.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Les mer om ukens tema:

Nå tror aksjemarkedet på DNB-sjefen dnPlus

Ber alle forberede seg på rentehopp dnPlus  

Nå er lønnsomhet viktigst  

Villig til å miste kunder dnPlus  

Banksjef vurderer å sette opp renten

Kjos-familien med 1,4 mrd i bank-verdier  

Norges Bank holder renten i ro på 0,5 prosent  

Episode 25: Oppskrift på vekst

Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Jarle Bastesen har skrevet doktorgrad om vekstbedrifter, og gir blant annet råd om hvordan man skal unngå å havne i en gasellefelle, sammen med DNs Marte Ramuz Eriksen, Markus Tobiassen og Bård Bjerkholt.

 

Episode 24: Derfor når oljeprisen 60 dollar

Saudi-Arabia, den største produsenten i oljekartellet Opec, forsøkte tidligere i år å få til en avtale om produksjonskutt uten å lykkes. Hør DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus fortelle DN-kommentatorene Bård Bjerkholt og Thor Christian Jensen hvorfor han tror Opec vil lykkes denne gangen.

Spesial: Statsbudsjettet

Vi gir deg hovedtrekkene, vinnere og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

DNs Marte Ramuz Eriksen, journalist Einar Takla, kommentator Bård Bjerkholt og politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer også om det er mulig - og lurt - å øke oljepengebruken fremover.

 

Episode 23: Selskaps-granskerne

Slik granskes de store norske selskapene. Wiersholm-partner Jan Fougner forteller hvor ubehagelig det blir når man pirker borti selskapenes dypeste hemmeligheter. Han diskuterer med DNs Eva Grinde og Marte Ramuz Eriksen om det er mulig å være objektiv når oppdragsgiveren betaler regningen og om det er en god ide å legge granskningsrapporter i skuffen.

 

Episode 22: Penger er gratis

Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Episode 21: Maktens språk

Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Episode 20

Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank er med og forklarer hvorfor september er en så dårlig måned i aksjemarkedet. Han diskuterer med DNs børskommentator Thor Christian Jensen, kommentator Bård Bjerkholt og finansjournalist Marte Ramuz Eriksen. Skyldes det tilfeldigheter, eller kanskje at det blir færre timer med dagslys? Finansredaksjonen denne uken tar et dypdykk i finanskalenderen.

 

Episode 19

«Finansredaksjonen» går i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Det er mulig vi nærmer oss et «Minsky moment» i boligmarkedet, mener DNs Terje Erikstad. Hør hva det vil innebære i ukens podcast, der også DNs journalist Marte Ramuz Eriksen og kommentator Bård Bjerkholt deltar.

Episode 18

Delingsøkonomi er mer enn sosial dumping. Og derfor strider drosjemarkedet mot alt vi har lært på skolen.

 

Episode 17

Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Episode 16

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Episode 15

Er Pokémon Go vår tids Tamagotchi? TV 2s høye spill. Og er bunnen nådd for norsk økonomi?

 

 

Hør også alle vårens episoder av Finansredaksjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.