Ifølge Dagbladet har direktoratet fått sitt årlige driftsbudsjett mer enn doblet fra 125 millioner kroner i 2012 til 275 millioner kroner i år. Samtidig er det blitt ansatt 119 nye politibyråkrater.

Utviklingen går en annen vei enn signalene fra Frp før valget. I 2012 sa Frp-leder Siv Jensen at direktoratet måtte legges ned. Budskapet ble gjentatt året etter av nestleder Per Sandberg.

Livets rett

Statssekretær Ove Vanebo (Frp) i Justisdepartementet mener det har skjedd mange endringer i direktoratet under denne regjeringen, og at det nå har livets rett.

– Det Per Sandberg sa i 2013, var at han ønsket å legge ned POD i sin nåværende form. Ser man på POD nå sammenlignet med 2013, har de en helt annen form nå, sier Vanebo, som uttaler seg på vegne av justisminister Anders Anundsen (Frp).

– Nå ser vi at beredskap, styringsevne, strategisk IKT og alle styringsfunksjonene som POD skal ivareta, er i en helt annen tilstand enn de var i 2013. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Antall ansatte i politiet øker
 

Senterpartiet vil kutte flere direktorater

Kraftig Sintef-kritikk mot Politidirektoratet

Politiledelse – noe for seg selv? dn+  (DN+)