Etter snart tre års arbeid og 240 millioner brukt, har politidirektøren rådet justisministeren til å stanse prosjektet med å lage et helt nytt IT-system for politiet.

Det såkalte merverdiprogrammet ble innført for å samordne flere av politiets systemer og for at den nye straffeloven fra 2005 skulle kunne tas i bruk.

Nå deles hele programmet i stedet opp i flere mindre prosjekter som skal bli klare til bruk raskere.

Politiets Fellesforbund er skuffet.

– Dette er dårlig bruk av penger. Hadde man brukt 240 millioner kroner og fått et resultat, så hadde det vært vel anvendte penger, sier nestleder Unn Alma Skatvold i Politiets Fellesforbund til NRK.

Men med stramme budsjetter, og penger som holdes igjen, føles det litt frustrerende, sier hun

Det opprinnelige prosjektet hadde tidsfrist til 2021 og en kostnadsramme på 2,4 milliarder kroner.

De 240 millionene som er brukt, har gått til planer og rapporter. Over 80 prosent har gått til eksterne konsulenter, skriver Aftenposten.

En konsulentrapport fra sist vinter, som sa at prosjektet kunne ryke med mer enn 1 milliard kroner, er også lant grunnene til at programmet stanses.

Les også:

Flere førstegangssøkere til trygd i USA

PST henlegger sak om falske basestasjoner  

Se DNtv:

Total gresk tragedie
Total gresk tragedie
01:28
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.