Et virus skaper store problemer for politiet over hele landet.

Kommunikasjonsdirektør i Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) Espen Strai forteller at virusangrepet ble oppdaget onsdag kveld.

- 5-6 prosent av politiets datamaskiner ble infisert. Det går ikke på de bakenforliggende systemene men på hver enkelt pc, sier han til dagensit.no.

Det vil si at omtrent 1.000 av politiets 16.000 pc-er er infisert.

Nå må alle de angrepne maskinene vaskes for virus og programmer reinstalleres.

Oslo-politiet rammet
Politiets IT-systemer er fullt operative. Men den enkelte tjenestemann må kanskje gå på nabokontorets pc for å få gjort jobben sin, forteller Strai

- Oslo Politidistrikt er rammet, bekrefter informasjonsrådgiver Jørn-Kr. Jørgensen, overfor Dagensit.no.

Han opplever selv at e-post noen ganger fungerer andre ganger ikke.

- Utsatt for det før
Det er ikke første gang politiet er blitt utsatt for angrep. Nylig ble Kripos angrepet, noe som førte til full driftsstans, og sommeren 2008 ble også politiet angrepet i følge Strai.

- Vi har blitt utsatt for det før og det vil komme igjen. I vår tid må vi regne med at vi blir det.

Men det er i følge Strai ingen indikasjoner på at dette angrepet har noen sammenheng mellom det som har skjedd nå og de tidligere hendelsene.

Les også: Politiet ble hacket (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.