Ifølge fersk statistikk som viser dekningsgrad og bemanningstall er det nå 15.483 ansatte i politidistrikt og særorgan, opplyser politiet.

Dersom man tar ansatte med i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), er tallet over 16.000. Dekningsgraden er jevnt stigende, og er nå på 1,72 per 1.000 innbyggere.

Aldri før har det vært så mange ansatte i politiet, og veksten er størst i politiårsverk. En ny rapport fra Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) viser at politiet i perioden 2009 til 2015 fikk 2.104 flere ansatte.

– Det er gledelig å se at vi blir flere, og at veksten er størst blant politiutdannede i distrikt og særorgan, sier HR-direktør Karin Aslaksen i POD.

Ifølge politiet får nyutdannede jobb, men som i tidligere år tar det noe tid å få fast ansettelse.

59,5 prosent av studentene som gikk ut av Politihøgskolen med bestått eksamen i år, har fått en stilling i politiet – 1,6 prosent av dem har fast stilling.

Samme tall for kullet som gikk ut våren 2015 er 95,1 prosent med stilling i politiet. 52 prosent med fast ansettelse.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Krangler om junkfood og klima på oljemessen i Stavanger
Fornybarinvestor Jens Ulltveit-Moe og oljegründer Erik Haugane krangler om om alt fra hamburgere til den siste oljen.
02:30 Min
Publisert:

Denne idretten ble «født» en fuktig kveld i Sverige, og vokser raskt i Norge
Pontus Flingdal viser deg hva du trenger av utstyr.
01:58 Min
Publisert: