Politiet har etterlyst eieren av et større pengebeløp som ble funnet på Voss i julen.

De ba eventuelle eiere stille seg i kø – og folk har kommet med de utroligste forklaringer.

Pengene ble funnet på Vossevangen julaften, kunne Voss lensmannsdistrikt opplyse i romjulen.

– Vi har blitt kontaktet av en rekke personer som har fortalt at de hadde mistet penger på Voss, men ingen har hatt forklaringer som stammer overens med pengefunnet. En person sa at han manglet 3,2 millioner kroner. Det var ikke realisme i forklaringen, forteller politioverbetjent Bjørn Inge Aarsand til Bergens Tidende.

– Noen av historiene er å betrakte som julehumor. Noen har fortalt at de er mye ute og reiser og ikke har oversikt over kontantene sine. Derfor har de ment at de kunne ha krav på pengene, fortsetter han.

Til sammen har et titalls personer tatt kontakt, men ingen har vært i nærheten av å ha forklaringer som kan stemme, ifølge politiet. Dersom ikke eieren dukker opp, regnes pengene som hittegods med ukjent eier og tilfaller statskassen.

 

Les også: Varsler slakt av selskapsverdiene

Statoil tildeler kontrakter for 11 milliarder kroner

Flere søkte asyl i Sverige etter grensekontroll

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se verdensmesteren forklare: Slik gjenkjenner du god kvalitetskaffe

Verdensmester i kaffekunst Tim Wendelboe forteller hvordan du gjenkjenner en kvalitetskaffe
Kaffe er ikke bare kaffe.
02:46
Publisert: