Mange nyutdannede politistudenter står foreløpig uten jobb i politiet. Om lag 288 fra årets kull kjemper om 15 ledige politijobber.

I en spørreundersøkelse som Politiets Fellesforbund har fått gjennomført, oppgir snaut 4 prosent at de har fått fast jobb i politiet, skriver Politiforum.

Av kullet på til sammen 721 personer, svarte 605 på undersøkelsen. 23 av disse hadde fått fast jobb. Samtidig oppga 288, eller 47,6 prosent, at de ikke har jobb i politiet i dag.

Politiforum har gått gjennom hvor mange ledige jobber som de nyutdannede kan søke på, det vil si politibetjent 1-stillinger. Ifølge fagbladet er det bare 15 jobber tilgjengelig, fordelt på sju faste stillinger og åtte vikariater.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Slik blir du klar for Oslo Maraton
Anders Aukland gir deg sine beste tips til langløp.
01:43
Publisert: