– Så langt har politiet har ikke funnet serveren hvor det blant annet skal befinne seg regnskapsmateriale som antas å være av betydning for saken. Politiet er fortsatt interessert i tips, sier politiadvokat Charlotte Visdal Benneche i Romerike politidistrikt i en pressemelding.

Bostyrer Christian Lundin opplyste til Romerikes Blad forrige uke at serveren ble fjernet kort tid før konkursene i Sharifs selskaper for en drøy måned siden.

På spørsmål om Sharif vil overlevere serveren til politiet, dersom den ikke allerede skulle være beslaglagt, svarer 38-åringens advokat John Christian Elden overfor VG at Sharif ikke har serveren.

Vil ta tid

Det var tirsdag 16. juni at Romerike politidistrikt sammen med Skatt øst ransaket boligen og forretningslokalene til Sharif i forbindelse med at hele ni av selskapene hans er blitt slått konkurs. Sharif ble pågrepet samme dag, men løslatt dagen etter. Han er siktet for grov bounndragelse.

– Grunnlaget for politiaksjonen var opplysninger fra bostyrer og Skatt øst om mulige bounndragelser og skattesvik. Arbeidet så langt viser at det vil ta tid før saken er klar, opplyser Benneche.

Hun forteller at politiet nå jobber med å gjennomgå beslaget.

– Beslaget er betydelig. Store papir- og databeslag medfører at det er en omfangsrik jobb å få oversikt over og kartlagt innholdet. Det vil derfor ta tid før vi har gjennomgått alt.

2,9 millioner

Fortsatt har ikke politiet totaloversikt over saken og forsøker å fastslå om det er begått andre straffbare forhold enn kreditorunndragelser. Politiet har også startet avhør av vitner, og samarbeider med Skatt øst og bobestyrer om blant annet bokettersyn og gjennomgangen av beslaget.

– Med tanke på antallet selskaper og omfanget av driften vil det nok ta noe tid før det er klart, fastslår Benneche.

Ifølge en kjennelse fra Romerike tingrett har Sharif overført vel 2,9 millioner kroner fra flere av selskapene sine til seg selv uten å varsle skattemyndighetene.

Erkjenner ikke skyld

Sharif er også mistenkt for å ha overført 1.460.000 kroner fra sin egen til sønnens konto, som det deretter ble foretatt over 20 overføringer og større uttak fra. Økokrim frøs i slutten av april dette beløpet på sønnens konto. Skatt øst og kemneren i Skedsmo krever vel 1,3 millioner kroner i skatt av Sharif etter overføringene.

Tommy Sharif, eller Tasawer Sharif som han egentlig heter, erkjenner ikke straffskyld.

Tommy Sharifs bror er siktet for heleri i saken.

Les også:
Utlyser folkeavstemning om kriseavtale
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.