Bakgrunnen er at det er overskudd på politifolk i Norge, mens det er mangel på politifolk i Sverige.

– Vi bør snu på hver stein for å øke bemanningen. Dette kan være en brikke i puslespillet, sier det svenske politiforbundets leder Lena Nitz.

– I Norge har de flere politifolk enn det de planlegger å ansette. De er nyutdannet, svært motivert og leter etter politijobb, sier Nitz.

Ifølge Polisförbundet er det drøyt 250 utdannede politibetjenter som ikke har fått politijobb i Norge. Forbundet ber derfor den svenske regjeringen utrede om de norske politifolkene, etter en kortvarig kompletterende utdannelse i Sverige, kan bli ansatt som svensk politi.

Politiet i Sverige har lenge vært underfinansiert og nedprioritert av begge politiske blokkene i landet, ifølge Nitz.

– Vi vet at vi i prinsippet skal ha 7.000 flere politifolk i 2024, og det er en utfordring når vi ikke fyller opp utdannelsesplassene og ikke gjør nok for å beholde de politifolkene vi har i dag. Det kommer til å ta lang tid før vi når bemanningen som kreves for å utføre vårt oppdrag, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.