Den tidligere ordføreren i Oslo bekrefter overfor DN det han luftet i samme avis for to uker siden: Han utfordrer Michael Tetzschner på tredjeplassen for Oslo Høyre. Siden januar har støttespillere for de to mobilisert, og nå går det mot en thriller. 

– Det blir en tøff kamp ut ifra stemningen blant de tillitsvalgte. Men jeg tror det blir en tøff kamp uten personlige motsetninger for det er det ingen grunn til, sier Stang. 

Stang er nå statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Michael Tetzschner har sittet på Stortinget siden 2009 og er nå nestleder i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

To hvite menn

Da Fabian Stang begrunnet i januar overfor DN hvorfor han kanskje ville stille mot Tetzschner, var det bredden han ville ivareta: «Michael og jeg er 62, hvite og menn, advokater med møterett for Høyesterett og vi bor på Oslo vest. Så hvis vi skal se på helheten på listen, passer det jo å ta opp kampen der.»

– Hva gjorde at du nå endelig har bestemt deg?

– Det er fordi jeg ble satt på tredje plass i uravstemningen blant medlemmene. I respekt for dem vil jeg stille, sier Stang. 

Men nominasjonskomiteen satte Stang på åttende plass. 

– Hvordan ser du på at medlemmene vil ha deg, men ikke de lenger opp i systemet?

– Det er hyggelig å ha oppslutning blant vanlige folk. Det er de som avgjør valget. Hvis jeg først må velge, er det velgerne som er viktigst, sier Stang. 

– Lyst til å vinne

Stang hevder å ikke drive noen kampanje for seg selv i dagene frem til nominasjonsmøtet mandag 13. februar. 

– Jeg har lyst til å vinne, men det viktigste er at vi vinner valget. Derfor skal jeg bruke dagene på jobben i departementet. Jeg har fått noen klapp på skulderen, men det blir så vanskelig å ringe rundt og avkreve noen lojalitet. Det er skriftlig votering og så får folk avgjøre i ro og fred, sier Stang. 

Ikke ubehagelig

Michael Tetzschner håper på fornyet tillit fra nominasjonsmøtet førstkommende mandag.

— Jeg er veldig fornøyd med den enstemmige innstillingen jeg har fått fra nominasjonskomiteen om at jeg skal stå på tredjeplass. Ikke minst er jeg fornøyd med hva bydelsforeningene har sagt. Nå får vi bare se frem til nominasjonsmøtet. Det er de som avgjør, sier Michael Tetzschner.

— Er det ubehagelig å bli utfordret av Fabian Stang?

— Nei, man må være forberedt på at andre vil lansere seg selv. Det er en del av demokratiet, sier Tetzschner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Forbereder blodslit til fjells
- Vi gjør det fordi vi liker det, sier de to advokatfullmektigene Line Sogn Plassen og Ingeborg Kristine Lind om treningen før norges tøffeste fjellskirenn.
03:10
Publisert: