– Jeg kjøper gjerne Støres andeler i Egerton. Et fantastisk fond. Leit for Støre å måtte gå ut, sier Tor Sydnes, konserndirektør i pensjonsforvalter- og rådgivningsselskapet Gabler. 

Han antar at Støre er investert i Egertons brede globale aksjefond.

– De leverer fantastiske resultater, ti prosentpoeng over nesten alle andre, og har gjort det lenge. De er bedre enn Skagenfondene var på sitt beste. Det er kø av folk som vil inn, så Støre vil ikke ha noen problemer med å selge andelene sine, sier han.

- Ikke en uetisk forvalter

Sydnes mener likevel det er riktig at Støre selger, i den grad Ap-lederen har vært en pådriver for strengere etiske krav til Oljefondets investeringer.

Den erfarne investeringsrådgiveren mener det er to selskaper Egertons globale aksjefond er investert i, som er problematiske: Airbus og Safran, som begge er underleverandører til våpenindustrien. Safran er også produsent av kjernefysiske våpen. Støre har ikke spesifisert hvilket Egerton-fond hans selskap var investert i. 

– Jeg har flere kunder som gjerne vil inn i Egerton, men som ikke kan på grunn av disse to investeringene. Egerton er slett ikke en uetisk forvalter. Tvert imot vektlegger det bærekraft som et kriterium i sine investeringer, men tar hensyn til det etter eget skjønn. Når det gjelder Airbus, kan man jo tenke at vi er mange som bidrar, ettersom både SAS og Norwegian er svært store kunder.(Vilkår)