Det fremgår av programmet for høringen. Solberg forklarte seg også i den åpne høringen i slutten av august. En rekke andre nåværende og tidligere regjeringsmedlemmer må møte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Fra justissektoren er både dagens justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp) og hans forgjengere Per-Willy Amundsen (Frp) og Anders Anundsen (Frp) kalt inn. Også politidirektør Odd Reidar Humlegård og direktør Cecilie Daae fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skal forklare seg.

Fra forsvarssektoren kommer dagens minister Frank Bakke-Jensen (H) og hans forgjengere Ine Eriksen Søreide (H), som i dag er utenriksminister, og Grete Faremo (Ap). Også forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og Heimevernets sjef Eirik Johan Kristoffersen kommer.

Direktør Kjetil Nilsen fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet skal også forklare seg i den lukkede høringen.

Riksrevisor Per-Kristian Foss er førstemann ut i høringen. Han har fått en time til å redegjøre for og svare på spørsmål om Riksrevisjonens funn i saken.

Riksrevisjonen har i flere runder påpekt svikt i regjeringens arbeid med såkalt objektsikring, som innebærer trygging av samfunnsviktige og skjermingsverdige bygninger og infrastruktur. Manglene ble påpekt i kjølvannet av 22. juli-terroren i 2011.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tidligere Rema-butikkeier: – Du er ikke kjøpmann lenger, men en slave
Vibecke Wiik får et sug i magen når hun nærmer seg butikken hun drev i tre år. Her forklarer hun hvorfor.
03:08
Publisert: