Det er Ipsos som har gjennomført viser den ferske målingen på oppdrag for Dagbladet blant 962 personer i perioden 24. til 26 juni.

Resultatene er verst for Arbeiderpartiet, som med 25,3 prosent av stemmene går tilbake 7,7 prosentpoeng sammenlignet med kommunevalget i 2015.

– Det går mot et katastrofevalg for Ap dersom de får slike tall valgnatten, sier målingsansvarlig Mats Motrøen i Ipsos MMI til Dagbladet.

Regjeringspartiene har ikke klart å dra nytte av dette: Høyre får en andel på 19,9 prosent av stemmene og går tilbake 3,3 prosentpoeng, mens Frp ligger på stedet hvil med sin prosentandel på 9,6.

KrF mer enn halvert

Venstres støtte er nesten halvert, fra 5,5 prosent ved valget i 2015 til 2,9 prosent på målingen og KrF får bare 2,2 prosents oppslutning, tilbake hele 3,2 prosentpoeng.

Det er Senterpartiet som har tatt størst andel av velgerne: Partiet er frem 4,5 prosentpoeng på målingen til 13 prosent, mens Rødt får 5,1 prosent av stemmene, frem 3,1 prosentpoeng.

Også SV har framgang, fra 4,1 ved kommunevalget 2015 til syv prosents oppslutning på målingen

Bompengepartiet FNB debuterer med seks prosent av stemmene, mens MDG nærmest ligger stille med nedgang på 0,2 prosentpoeng til oppslutning på fire prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.