Dermed er Høyre landets største parti med 28,4 prosent oppslutning, ifølge målingen som Respons Analyse har gjennomført for VG. Arbeiderpartiet havner på 26,2 prosent.

– Det er alltid hyggelig med gode målinger, men det er kun valgdagens om teller, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg til avisen.

Også Høyres regjeringspartnere i Fremskrittspartiet gjør en svært god måling med en oppslutning på 12,1 prosent, opp fra 9,5 prosent i 2015, men ned fra 15,2 prosent var stortingsvalget i fjor.

-Løfterike tall for oss

Ap-leder Jonas Gahr Støre lar seg oppmuntre av tallene som viser at hans parti synker 6,8 prosentpoeng fra forrige kommunevalg.

– Det er løfterike tall for oss. Det bekrefter tendensene de siste månedene om at Arbeiderpartiet styrker seg, sier han til VG.

Andre som har grunn til å være fornøyde, er Rødt og SV. Partiene stiger til henholdsvis 3,3 og 4,9 prosent oppslutning. Landets mindre innflytelsesrike partier, som gjerne benevnes «andre», går kraftig tilbake fra 4,6 til 2,3 prosent.

Slik kommer de øvrige partiene ut på målingen: Sp 10 prosent (+1,5 prosentpoeng), MDG 4,2 (0), KrF 4,9 (-0,5), V 3,7 (-1,8).

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I en tale i 2002 nevnte han metoden som senere skulle redde USA og verden fra den totale finanskollaps
Finanskrisen forklart nummer 5: «Helikopter-Ben»
02:08
Publisert: