På vei inn til Aps sentralstyremøte i ettermiddag, der partiet skal evaluere det dårlige valgresultatet, tok Ap-leder Jonas Gahr Støre selvkritikk for måten hans personlige økonomi ble en for stor sak i valgkampen.

Selvkritikk

DN omtalte i valgkampen at Ap-leder Jonas Gahr Støre hadde plassert deler av sin formue i fond som ikke fulgte tilsvarende etiske retningslinjer som Oljefondet.

Da DN første gang intervjuet ham om det i valgkampen, mente han at det var helt uproblematisk å eie fondet som Ap-leder, men sa at han skulle selge seg ut dersom han ble statsminister. Etter DNs omtale av saken, valgte han likevel å selge seg ut.

På spørsmål fra DN i dag tar han selvkritikk for sin håndtering av hele saken.

– Partisekretær Stenseng har uttalt at Ap-medlemmer har gitt tilbakemelding om at saken skulle vært ryddet vekk før valgkampen. Er du enig?

– Ja, jeg skulle gjerne sett at vi ikke kom i den situasjonen i valgkampen. Det tok mye plass, og hvis jeg hadde kunnet gjøre grep som gjorde at det ikke ble en sak i valgkampen, så skulle jeg gjerne ha gjort det, sier Jonas Gahr Støre, og legger til før han går inn på møtet i sentralstyret:

– Det tar jeg selvkritikk på.

Burde ryddet

Det var partisekretær Kjersti Stenseng som uttalte til NRK i dag morges at Ap har fått tilbakemelding om at sakene rundt Ap-leder Jonas Gahr Støres personlig økonomi burde ha vært ryddet vekk før valget.

– Saken i seg selv er ikke så kritikkverdig, men den burde vært ryddet vekk før valget og håndtert bedre, sa Stenseng til NRK om tilbakemeldingene.(Vilkår)

Tjøme er en magnet på finanseliten. Det ble det bråk av.
I sommer er forholdet mellom en arkitekt og kommunens byggesaksbehandlere blitt gransket.
01:31
Publisert: