Landets største AP-lag holdt årsmøte på Hell utenfor Trondheim i helgen. Lørdag kunne de lese i VG at kilder mener Raymond Johansen seiler opp som mulig samlende nestlederkandidat. Johansen er i dag byrådsleder i Oslo.

Flere på trøndelagsmøtet reagerte på forslaget, skriver Adresseavisen. Sentralstyremedlem og stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol har følgende kommentar:

– Det er viktig at ledelsen får støtte fra partiorganisasjonen nå. Jeg er derfor overrasket over at det lanseres en ny kandidat fra Støres eget fylkesparti, Oslo. Han har håndtert varlsersaken på en god måte, og trenger støtte fra partiet, sier hun. På direkte spørsmål om hvorvidt utspillet underminerer partilederen, sier hun at det kan gjøre det.

- Tiden er ikke inne

– Det er også viktig at Ap fortsetter å styre Oslo, og det bør Johansen fortsette med, sier Kjerkol.

Nylig avgått fylkesleder Karianne Tung, som var en av dem som tydelig uttrykte støtte til Trond Giske mens varlsersakene mot ham ble behandlet, sier tiden ikke er inne for å peke ut en ny partileder.

– Vi har en partileder, og han heter Jonas Gahr Støre, sier Tung, som tolker utspillet som et ønske om å få Johansen som partiets øverste leder.(Vilkår)

Solberg: -Dette er leit for Tonning Riise og Høyre
Høyre-leder Erna Solberg sier partiet tar varslene mot den tidligere Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise på alvor, og kaller saken lei for begge parter.
03:03
Publisert: