Ap-leder Jonas Gahr Støre sier de ikke har vurdert makspris på strøm, men har mer tro på økt støtte til dem som sliter økonomisk, skriver Aftenposten. Tidligere denne uken fremmet Rødt forslag om å hjelpe de med dårligst råd til å betale strømregningen.

I tillegg vil Støre også ha utjevning av strømtariffer, som varierer veldig landet rundt.

– Vi har bedt regjeringen komme med et opplegg for dette, sier Støre.

Partilederen mener det langsiktig sett er viktig å stanse byggingen av nye utenlandskabler før man har vurdert de eksisterende og de som er under bygging. Støre sier at Norge trenger et kraftnett til utlandet så vi kan eksportere når vi har mye og importere når vi har lite, men at det må settes en grense for dette.

Strømprisene har vært uvanlig høye det siste halve året, ifølge bransjeorganisasjonen Energi Norge. Hittil i år har snittprisen vært cirka 50 øre per kilowattime, mot 32 øre i januar 2018. Det er ventet at prisen vil ligge på samme nivå fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se hvordan de får togene til å gå i sprengkulden
Med 45 effektive minusgrader er det bare én ting som nytter i Chicago.
01:13
Publisert: