Lørdag slo Kolberg fast i Klassekampen at hans eget parti står midt i en politisk krise etter høstens valg og konkluderte med at Ap er i ferd med å glemme sin ideologiske begrunnelse.

Nå får han støtte fra Thorbjørn Berntsen som mener partiet har inngått for mange kompromisser og blitt for utydelige politisk.

– Jeg vil ikke snakke ned Ap, men det er viktig at vi igjen blir tydelige på tradisjonelle og viktige områder. Det viktigste budskapet Martin kommer med, og som jeg i stor grad er enig med ham i, er at vi må̊ bli tydeligere ideologisk, sier han til avisen.

- Et område vi kunne gått i front

Berntsen trekker fram kampen mot private velferdstjenester, boligmarkedet og salg av statlige selskaper som tre områder der han ønsker en ideologisk venstredreining.

– Kampen mot profitt på omsorgs- og velferdstjenester er et område der vi kunne gått i front og båret fanen. En rettferdig sosial sektor hvor ingen har sugerør inn i statskassa, er et av varemerkene til sosialdemokratiet, sier han.

Likevel er ikke alt svart. Berntsen viser til at partileder Jonas Gahr Støre har varslet at Ap skal bli et tydelig opposisjonsparti.

– Forutsetningen for å komme videre er at vi blir tydeligere på fellesskapsområder, og kanskje mer aggressive i politikken, mener han.(Vilkår)

Gasellevinnernes tips til nye gründere
Årets gasellevinner forteller de hvordan de klarte å øke omsetningen på 300 millioner kroner på fire å og kommer med råd til de som sitter inne med en günderidé.
01:32
Publisert: