Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen har brutt Arbeiderpartiets retningslinjer mot seksuell trakassering, mener partikontoret. Dette kommer frem i en intern melding fra partisekretær Kjersti Stenseng til partiets stortingsrepresentanter som DN har fått tilgang til.

«Det dreier seg om et varsel fra et kvinnelig medlem i Arbeiderpartiet og gjelder en hendelse i nyere tid. Av hensyn til den som har varslet kommer vi ikke til å gå nærmere inn på forhold rundt varselet», står det i meldingen sendt mandag ettermiddag.

Sivertsen har derfor fått beskjed av partiledelsen om å fratre vervet som fraksjonsleder i kommunalfraksjonen.

Mandag opplyste Sivertsen til Nordland Arbeiderparti at han ikke tar gjenvalg til stortinget når denne perioden er over.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Dette sier Sivertsen

– Jeg vil med dette meddele at jeg ikke kommer til å be om renominasjon til Stortinget i 2021. En del av grunnen for dette er at Arbeiderpartiet har mottatt et varsel rettet mot meg. Varselet er nå håndtert og ferdigbehandlet i tråd med Arbeiderpartiets retningslinjer. Partiet har konkludert med at jeg har brutt disse. Det tar jeg til etterretning, sier Sivertsen i en melding til DN.

Han sier han så det som naturlig å fratre vervet som fraksjonsleder da partiledelsen ba om det.

– Frem til stortingsvalget i 2021 vil jeg ivarteta mine plikter som stortingsrepresentant. Jeg er takknemlig for at jeg har fått lov til representere Nordland Arbeiderparti. Jeg er lei meg for den belastningen denne saken påfører varsler, min egen familie og partiet. Jeg ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer eller intervjuer utover dette, sier Sivertsen.

Ikke koblet på jurister

Partisekretær Kjersti Stenseng ønsker ikke å kommentere detaljene i saken, men bekrefter overfor DN at partiet fikk et varsel i desember. Saken mot Sivertsen ble ferdigbehandlet i februar.

– Vi har behandlet saken i tråd med Arbeiderpartiets retningslinjer, og kommet frem til at Sivertsen har brutt våre retningslinjer for seksuell trakassering. Konsekvensen er at han har fratrådt fra sitt verv som fraksjonsleder.

– Har politiet vært involvert i saken?

– Nei, dette er ikke en politisak, men en sak behandlet i tråd med våre retningslinjer, sier Stenseng.

– Har Arbeiderpartiet koblet jurister på saken?

– Vi har forholdt oss til våre gode, oppdaterte retningslinjer, og våre rådgivere med kompetanse i vårt varslingsutvalg.

I meldingen til stortingsrepresentantene skriver partisekretæren at varsleren har et «innstendig ønske om ikke å ha oppmerksomhet om saken, og at det har vært viktig for partiets håndtering».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.