I en tale til Kristelig Folkepartis landsstyre sa partileder Knut Arild Hareide fredag at han vil samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Samtidig sa han at han ikke vil i regjering med SV, som satt i regjering med Ap og Sp frem til 2013.

Sp, Ap og KrF har ikke flertall i Stortinget sammen, men får det med SV. Partileder Audun Lysbakken sier følgende:

– Det er gledelig at Knut Arild Hareide åpner for å ta fra Fremskrittspartiet regjeringsmakt. Frp setter mennesker opp mot hverandre etter bakgrunn, prioriterer de rikeste og hindrer handling mot klimakrisen. For SV er det et viktig mål at Frp ikke skal styre Norge.

Lysbakken forventer at hans parti vil være med hvis det blir forhandlinger om ny regjering.

– SV har hele veien støttet Jonas Gahr Støre som kandidat til å bli Norges neste statsminister. SV vil alltid foretrekke en Ap-ledet regjering foran en borgerlig, og vil opptre konstruktivt for å få det til. For å ha flertall vil Ap være avhengig av SV. I en slik situasjon vil vi forvente av Arbeiderpartiet at SV blir del av forhandlingene, opplyser han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Var de partyløver eller lesehester?
Sjeføkonomene Kari Due-Andresen og Kjersti Haugland om jobb, karriere og hvem de ville hatt med seg på en øde øy.
01:12
Publisert: