Trond Giske sendte i oktober 2018 det han beskriver som et «omfattende skriftlig tilsvar» til Arbeiderpartiet med kontradiksjon til varslingssakene mot ham, som ledet til at han gikk som nestleder.

Dette kom frem da Giske på torsdag publiserte deler av svarbrevet fra Arbeiderpartiet. Hans ønske om at sakene skulle bli behandlet på nytt ble avvist. Giske har ikke uttalt seg om sakene siden desember 2017, og har i stedet jobbet med tilsvaret på over 70 sider.

Advokatene Frode Sulland og Christopher Hansteen har representert den tidligere Ap-toppen, og gikk i januar kraftig ut mot håndteringen av sakene fra partiets side.

Da varslet de at man vurderte hva som skulle bli det neste steget, som nå viser seg å være et forsøk på å få sakene behandlet på nytt. Først ni måneder etterpå ble Giskes tilsvar sendt til Arbeiderpartiet.

Betale? «Nei»

Regningen for tjenestene til Sulland og Hansteen kommer ikke partiet til å betale. DN spurte i september Ap om det hadde betalt deler eller hele Giskes advokatregning.

– Nei, svarte kommunikasjonssjef Ingrid Langerud da.

Torsdag opplyste hun til DN at Ap ikke har noe å tilføye om betalingen av advokatregninger utover det som ble opplyst tidligere.

Vil ikke kommentere

Ap-ledelsen ønsker ikke å svare på om Giske har krevd at partiet tar regningen. DN spurte fredag Giske om det samme og hvor mye bistanden har kostet, men han har ikke svart.

Hverken Sulland eller Hansteen vil kommentere hvordan de har bistått Giske med tilsvaret og prosessen siden januar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

En podkast om bløff, bil og børs!

Her stormer kundene inn for å sikre seg vin til «bare» 50.000 kroner flasken
00:40
Publisert: