Jarle Roheim Håkonsen (49) er ansatt som kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, melder NRK i en pressemelding søndag kveld.

Håkonsen har jobbet en årrekke i NRK, sist som nyhetsanker i Dagsrevyen. Han etterfølger Camilla Ryste, som i juni meldte at hun slutter i Ap-jobben og begynner i Naf.

Arbeiderpartiet har vært i krise siden etter valget, og har vært preget av striden som fulgte avgangen og varslingssakene mot tidligere nestleder Trond Giske.

Oppslutningen har gått kraftig ned, og Ryste er én av flere i Ap-apparatet som har sluttet det siste året.

– Jeg er veldig glad for å få Jarle Roheim Håkonsen med på laget. Han er en erfaren og svært dyktig journalist. Håkonsen vil få en viktig jobb i å lede teamet som skal bistå meg og de andre stortingsrepresentantene i å kommunisere Arbeiderpartiets politikk, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre i en pressemelding NRK siterer.

Ville tett på topp-politikk

– Jeg har hatt mer enn 20 fantastiske år i NRK, men da tilbudet kom om å jobbe tett på norsk topp-politikk, følte jeg tiden var inne for å ta en ny utfordring. Jeg tror jeg kan få brukt andre sider av meg selv, både utdannelsen som statsviter og gleden av å argumentere, sier Jarle Roheim Håkonsen i pressemeldingen.

NRK skriver at det ikke er klart hvem som tar over for Håkonsen i Dagsrevyen.

– Vi ønsker å takke Jarle for den gode jobben han har gjort i NRK, som journalist, programleder, reporter, nyhetsanker og korrespondent. Nå ønsker han å gjøre noe nytt, og det er selvfølgelig trist, men sånn er livet. Vi ønsker Jarle lykke til i ny jobb og er takknemlige for at vi fikk ha ham om bord så lenge, sier Kyrre Nakkim, programdirektør i NRK, i pressemeldingen.

I tillegg til å være kommunikasjonssjef for stortingsgruppen, var Camilla Ryste også Jonas Gahr Støres pressesjef. Siri Storstein Hytten blir ny rådgiver og pressekontakt for Støre, skriver NTB. Hytten er i dag politisk rådgiver for Arbeiderpartiets representanter i Stortingets familie- og kulturkomité, opplyser Arbeiderpartiet.(Vilkår)

Eva Grinde: Derfor er Sandbergs kjærlighetsreise problematisk
DNs kommentator Eva Grinde forklarer hvorfor Per Sandberg sin reise til Iran sammen med kjæresten Bahareh Letnes er problematisk.
04:15
Publisert: