Snittet av meningsmålingene så langt i desember for Arbeiderpartiet er ifølge nettstedet Pollofpolls.no 27,8 prosent, en liten nedgang fra forrige måned og på samme nivå som stortingsvalget i fjor. Under Jonas Gahr Støres pressekonferanse torsdag beskrev han «et godt halvår for Ap» og omtalte abortsaken som den viktigste denne høsten. Arbeiderpartiet har mobilisert kraftig for å forsvare loven i de siste månedene.

– Hvorfor klarer dere ikke å komme over 30 prosent når dere har hatt denne perfekte saken å mobilisere på?

– Vi har målinger over tredve prosent …

– Snittet er på 27,8.

– Vi har målinger over 30 prosent og et snitt tett oppunder. For et halvt år siden var vi nærmere tyve prosent. Det er en god utvikling for oss. Jeg er trygg på at hvis vi fortsetter det arbeidet vi gjør, kan vi styrke oss ytterligere, sier Støre.

Statsminister Erna Solberg (H) har i høst fått massiv kritikk, etter at hun åpnet for å diskutere abortloven med KrF i regjeringsforhandlinger. Ifølge en måling i VG i november er det kun 16 prosent av folket som er positive til endring av loven.

Fornøyd

– Hvorfor er dere ikke høyere?

– Det er det som er resultatet blant velgerne. Vi har løftet oss ganske betydelig siden vi lå på 21–22 prosent. Det er jeg fornøyd med.

– Når dere ikke går over 30 nå, når skal dere da klare det?

– Jeg har aldri satt et tall hverken ved valg eller meningsmålinger, det er hardt arbeid som duger. Å snakke om politikk er det som gir resultater. I Ap er vi fornøyd med å ha løftet oss gjennom denne høsten etter starten på 2018, sier Støre.

– Det går en grense ved 30 prosent?

– Det har ikke jeg sagt.

– Nei, det er det partisekretær Kjersti Stenseng som sier, og at dere over tid ikke skal ligge under 30 prosent?

– Jeg har aldri satt en grense.

– Er du enig med henne?

– Jeg er ikke uenig i ambisjonen, men jeg setter ikke tall som mål, sier Støre. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I denne gaten i Oslo er det bare funkisboliger
Og alle er tegnet av de samme to arkitektene.
00:00
Publisert: