– Jeg kan ikke begynne å spekulere i enkeltsaker, for da går jeg inn i en prosess som jeg ikke vil kortslutte, sier Hareide til NTB.

Etter at KrF mandag inngikk en avtale med regjeringspartiene om oppgavefordelingen i regionreformen, frykter motstandere av reformen at løpet er kjørt. Spørsmålet er om avtalen står seg dersom partiet i høst bestemmer seg for at de heller vil samarbeide med Senterpartiet og Arbeiderpartiet enn de borgerlige.

Hareide sier imidlertid at han er fornøyd med avtalen KrF har fått med regjeringen.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har fått så mange oppgaver til regionene. Vi er ikke så fornøyd med strukturen, jeg mener den ikke står seg like godt. Men vi har ut ifra vår størrelse og kapasitet sikret en viktig desentralisering. Det er viktig for KrF, sier partilederen.

KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad var mer kategorisk da enigheten ble presentert mandag. Ropstad svarte utvetydig ja på spørsmålet om reformen vil blir stående selv om det skulle bli et regjeringsskifte som følge av KrFs veivalg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Danske Bank-skandalen forklart på 90 sekunder
- Her kommer det til å komme mye mer, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt
01:28
Publisert: