Tirsdag ble det kjent at hotellkjeden går til storstilt nedbemanning i august på grunn av koronapandemien.

På sin Facebook-side går Jonas Gahr Støre ut med kritikk over at regjeringen Solberg fortsatt ikke har vedtatt å forlenge permitteringsperioden, noe som flere har tatt til orde for. Han mener at en forlengelse av permitteringsperioden vil gi bedrifter i vanskeligheter muligheten til å permittere ansatte fremfor å måtte gå til oppsigelse.

«Erna Solberg sier hun vil se an situasjonen til høsten. På Kongsberg var de helt tydelige på at den holdningen leder til flere oppsigelser», skriver Støre og viser til et besøk han hadde i Kongsberg mandag.

«Denne krisen bunner i stor grad i politiske beslutninger om å stenge ned aktiviteten i Norge for å bekjempe spredning av koronaviruset. Da er det særlig viktig at politikken gjør alt den kan for å sikre at folk beholder jobb og inntekt, så langt det er mulig. Ett grep er å forlenge permitteringsperioden. Det hviler et tungt ansvar på Høyre, KrF og Venstre, som fortsatt blokkerer dette», skiver Støre.

Han retter også skytset mot Frp og viser til at de stemte mot forlengelse av permitteringsperioden siste uken før ferien i Stortinget.

Også SV-leder Audun Lysbakken vil sende statsminister Erna Solberg (H) og Frp-leder Siv Jensen i skammekroken.

Nytt hotell og ny klesstil på Petter Stordalen. Begge har en historie
Petter Stordalen viser vei til generaldirektoratet på sitt nye hotell i København. – I begynnelsen av mars var det perioder jeg ikke sov spesielt bra.
02:10
Publisert:

– Nå må Erna Solberg og Siv Jensen våke opp. De må slutte å stå stille og vente på at arbeidsløsheten skal bre seg enda mer. Nå mister folk jobben sin fordi regjeringen ikke gjør jobben sin, sier Lysbakken til børsen.no

Han peker på at både Solberg og Jensen for noen få dager siden mente det ikke var nødvendig å forlenge permitteringsperioden ettersom det ikke ville komme flere oppsigelser i løpet av sommeren.

– Vel, nå har vi 1.000 på vei ut av Scandic, og frykten er overhengende at det kommer mange flere, sier Lysbakken.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.