Kristian Skard sa opp i DN i september, og begynte i oktober i ny jobb i pr-byrået Try Råd. Skard begynte i Dagens Næringsliv i 2006, og hadde før det bakgrunn fra Dagbladet og Dagsavisen.

I vinter var Skard med på å avsløre varslene mot Aps tidligere nestleder Trond Giske.

Varslene, som først ble kjent i desember 2017, bidro til at Giske trakk seg som nestleder i Ap. Giske og Tajik hadde begge vært nestledere under partileder Jonas Gahr Støre. Etter Giskes fratreden, er Tajik nå eneste nestleder i partiet.

Ikke jobbrelatert

VG tar opp sammenhengen med at Skard skrev om Giske-saken og nå er sammen med Tajik.

– Vi møttes første gang i en sammenheng som ikke var jobbrelatert, på en hagefest seks måneder etter at saken var avsluttet, sier Tajik til VG når hun får spørsmål om når forholdet begynte.

– Jeg tenker ikke så mye på det, fordi jeg traff jo Hadia lenge etter at jeg jobbet med den saken. Men jeg skjønner jo at det er et spørsmål noen sikkert kan stille seg, sier Skard.

Skard skrev de fleste sakene om Giske sammen med DN-journalist Tore Gjerstad.

– Jeg ønsker Kristian og Hadia Tajik lykke til med kjærligheten, sier Gjerstad, og viser ellers til uttalelser fra DNs sjefredaktør Amund Djuve.

«Har opptrådt profesjonelt og ryddig»

Djuve forteller at Skard tok kontakt med Djuve på forsommeren i år for å fortelle at det gikk rykter om Skard og Tajik.

– Jeg var ikke klar over disse ryktene før Kristian informerte meg. Han fortalte at han og Tajik hadde møttes privat, men at det ikke var noe forhold. Vi hadde en tilsvarende prat på sensommeren. Status mellom dem da var den samme som på forsommeren. Jeg opplever at Kristian Skard også i denne saken har opptrådt profesjonelt og ryddig overfor DN, sier Djuve.

Partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet forteller at han ble informert i august om at de hadde hatt en del kontakt, og at Tajik på et senere tidspunkt fortalte at de hadde blitt kjærester.

– Når to mennesker som er glad i hverandre, blir kjærester, så er det en hyggelig ting, og jeg ønsker dem lykke til, sier han til DN.

Sandberg gir kjærlighetsråd

Da varslene mot Giske ble kjent, skrev Tajik blant annet følgende på sin Facebook-side:

«For meg var varslene rystende lesning, både som menneske, nestleder og jurist.»

Tajik giftet seg i 2014 med Høyre-politiker Stefan Heggelund, men de to gikk fra hverandre to år senere.

Tajik og Skard er ikke det eneste profilerte paret i politikken. Tidligere i år gikk Per Sandberg (Frp) av som fiskeriminister etter at han og kjæresten Bahareh Letnes dro på en tur til Iran som Statsministerens kontor ikke kjente til.

Sandberg har sagt at han valgte kjærligheten foran politikken. Han har følgende melding til Tajik og Skard når DN tar kontakt:

– Jeg ønsker Hadia og Skard til lykke med kjærligheten. Hvis de ønsker gode råd i en debatt som vil utfordre deres kjærlighet, kjenner i alle fall Skard mitt telefonnummer.

– Har du noen råd til dem om hvordan det er når kjærlighetslivet blir offentlig?

– De har kun hverandre, det er nok.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Emma var bare åtte-ni år da hun forsto at hun var født i feil kropp. – Det er viktig for meg å fortelle denne historien
Emma Ellingsen er Youtube-stjerne og modell.
01:38
Publisert: