Under presentasjonen av Arbeiderpartiets nye retningslinjer for håndtering av trakassering, sa Støre at han står inne for hele håndteringen av varslersakene mot den avgåtte nestlederen Trond Giske.

– Men dette med suspensjon ble ikke vurdert som et virkemiddel. Gitt at det er kommet inn i de oppdaterte retningslinjene, ville det blitt aktualisert tidligere, sa Støre.

Frivillig midlertidig

Overfor NTB utdyper han at Giske trolig kunne blitt suspendert «før jul».

– Nå valgte han jo frivillig å midlertidig fratre fra 1. januar, og i det ligger det en form for suspensjon. Men der er det snakk om noen dager, sier Støre.

Varslingsutvalg

Arbeiderpartiet vil i tillegg sette ned et varslingsutvalg der tre personer som oppnevnes av sentralstyret skal komme med råd til alle deler av partiet.

– Det vil bli en styrke for håndteringen av fremtidige varslersaker, sier partisekretær Kjersti Stenseng.

Avviser kritikk

Jurist og tidligere statssekretær Pål Lønset har ledet utvalget som har utarbeidet Aps nye retningslinjer for håndtering av trakasseringssaker.

Både Lønset, Støre og Stenseng avviser kritikken som blant annet er kommet fra Trond Giskes advokater om at de nye retningslinjene legger opp til en domstolslignende prosess med store mangler, fordi samme instans både undersøker og konkluderer.

– Et parti er ikke en domstol, lyder Lønsets forklaring.

Støre sier at han er helt uenig i kritikken. Alternativet er at alle varslere må gå direkte til politiet «eller noen andre som ikke finnes» – og det er ikke en ønsket situasjon, mener han.(Vilkår)

Ismaskin til 43.642 kroner og 50 øre
På Kjøkkenbenken: Mathias Steinbru viser hvordan man lager fløyelsmyk is med Pacojet Junior
01:12
Publisert: