Mandag fratrådte en sykmeldt Giske vervet på ubestemt tid. Blant dem som mener han bør trekke seg helt, er Vanja Grut og Siv-Len Strandskog, som leder Aps kvinnenettverk i henholdsvis i Aust-Agder og Rogaland.

– Jeg kjenner ikke til innholdet i varslene, men når man ser omfanget og at han selv har lagt seg flat, mener jeg at han ikke har tillit til å være nestleder, sier Grut til VG.

– Han bør vurdere å trekke seg av hensyn til varslerne, sier Strandskog.

Også kvinnenettverksleder Lise Selnes i Hedmark sier hun nå har veldig liten tillit til Giske som nestleder i Arbeiderpartiet, men presiserer at hun bare kjenner saken gjennom mediene.

Mangeårig Ap-politiker i Sogn og Fjordane, Clara Øberg, rykker derimot ut til Giskes forsvar.

– Trond Giske er utsatt for en svertekampanje der han ikke har anledning til å forsvare seg. Det hele er veldig stygt og mer enn hva et menneske kan tåle, sier Øberg til NRK Sogn og Fjordane.

Giske rykket mandag ut på Facebook der han hevder at flere av varslene mot ham er falske. Et greit utspill, mener sentralstyremedlem Lise Christoffersen.

– Ja, det synes jeg. Han har jo også rett til å komme til orde. Måten han velger å gjøre det på, er jo opp til ham selv, sier Christoffersen til NTB.

(©NTB)(Vilkår)

Snørekord i USA
Byen Erie i USA har opplevd opptil 165 cm snø i julen.
00:39
Publisert: