De to slutter nærmest med umiddelbar virkning.

– Jeg kan bekrefte at jeg skal slutte. Det er naturlig siden jobben min var å være rådgiver til Trond Giske som nestleder, noe han ikke lenger er. Da ble dette et riktig tidspunkt for meg å søke nye utfordringer, sier Flaarønning til avisen.

Trond Giske gikk nylig av som nestleder og finanspolitisk talsperson etter at partiet hadde fått flere saker om upassende oppførsel og seksuell trakassering overfor kvinner.

– Jeg har hatt givende og spennende år i Arbeiderpartiet, men nå er tiden kommet for å gjøre noe nytt, sier Anne Therese Gullberg til Dagbladet.

Gullberg og Flaarønning følger dermed etter Harald Jacobsen og Maria Schumacher Walberg, som begge jobbet i Arbeiderpartiets stortingsgruppe frem til i fjor. Også de sa opp jobben.

Strid med partilederen

Den forhenværende nestlederen har nylig havnet i konflikt med partileder Jonas Gahr Støre etter at Arbeiderpartiet har konkludert med at Giske brøt partiets retningslinjer om seksuell trakassering ved flere anledninger. Giske reagerer på at denne konklusjonen er trukket uten at han har fått kommet med sitt tilsvar.

Dette bestrider partileder Støre.

– Jeg har sittet i ni timer og lyttet til hans versjoner i to forskjellige møter, sa Støre på Politisk kvarter på NRK fredag morgen.

Giske har vært sykemeldt siden slutten av desember. Ifølge jusprofessor Alf Petter Høgberg ved Universitetet i Oslo trenger ikke sykemelding bety at man ikke kan svare for seg.

– Sykemelding fritar deg ikke fra å kunne svare. Det kommer an på hva som er sykmeldingens årsak, noe som må vurderes, uttalte Høgberg til DN torsdag.(Vilkår)