Tajik skal selv ha ytret ønske om å ta det fremtredende vervet som hennes tidligere nestlederkollega Trond Giske hadde frem til han måtte gå av på nyåret i fjor. Da han gikk av som nestleder stilte han også vervet som finanspolitisk talsperson til rådighet.

Rigmor Aasrud har bekledd vervet siden avgangen, men må nå tre til side, i og med at partileder Jonas Gahr Støre har etterkommet Tajiks ønske, ifølge kilder TV 2 har snakket med.

Det er valgkomiteen som innstiller, men i realiteten er det partiledelsen som avgjør før det blir avgjort i stortingsgruppa. Den formelle voteringen finner sted fredag morgen. Aasrud bytter verv med Tajik og tar dermed over som nestleder for arbeids- og sosialkomiteen.

– Ingen i partiledelsen vil kommentere før saken er behandlet i stortingsgruppa, sier kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen for Aps stortingsgruppe til NTB.

Tajik blir parlamentarisk nestleder og finanspolitisk talsperson, mens den andre nestlederen, Bjørnar Skjæran, er gruppeleder for Ap på fylkestinget i Nordland, melder TV 2.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.