Holte har lenge stilt spørsmål ved politiets innsats i forbindelse med arbeidslivskriminalitet, skriver Klassekampen. Han har i flere artikler rettet søkelyset mot de såkalte a-krimsentrene som skal jobbe mot slik kriminalitet.

Det er forskjellene på ressursbruk mellom de involverte etatene som bekymrer Holte. Når Klassekampen spør om kravet til hvor mye hver etat skal stille opp med er konkretisert, svarer han:

– Det er sagt at skatteetaten, politiet, Arbeidstilsynet og Nav skal stille med minst tre ressurser inn i disse sentrene som en form for kjernebemanning, i tillegg til lokale behov for koordinering.

Flaskehals

Holte er kritisk til at politiet i Oslo ikke har stilt med flere ressurser.

Lenge jobbet kun én politibetjent ved a-krimsenteret i hovedstaden. Nå er det to politibetjenter i gruppen, skriver avisen.

Inger Coll leder Norsk Øko-forum, en interesseorganisasjon for bekjemping av økonomisk kriminalitet. Hun mener oslopolitiets arbeid er en flaskehals for skatteetaten og andre etaters arbeid. Coll advarer og sier bevismateriale forsvinner når saker tar lang tid.(Vilkår)

Stein Erik Hagen vil plante kunstig, lysende tre midt i Oslo
Kunstinstallasjonen er mer enn tre etasjer høy og har tusenvis av programmerbare LED-lys.
02:05
Publisert: