Etter en måned er det ifølge Klassekampen Høyre som ha fått mest til sammen, med rundt 900.000 kroner, der hele 500.000 kroner kommer fra det familieeide eiendomsselskapet Pecunia AS, drevet av Petter Neslein.

250.000 kroner er skjenket fra kaffeformuen til den tidligere bergensordføreren Herman Friele.

Så kommer 100.000 kroner fra milliardæren Arne Helge Fredly, som ikke bor eller skatter i Norge. Han er bostedsregistrert i Monaco siden 2001, der man ikke betaler inntektsskatt, formuesskatt eller utbytteskatt. Fredly har ifølge Kapital en formue på 3,5 milliarder kroner per 2018.

Viktig for å kunne «nå AP til knærne»

Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre sier partiet sjekket at Fredly fremdeles er statsborger i Norge, siden det ikke er lov for utlendinger å gi partistøtte.

Ifølge Aarset er det viktig for Høyre med bidrag fra privatpersoner for å «kunne nå Ap til knærne i det å ha økonomiske muskler i en valgkamp».

Hittil i år har Arbeiderpartiet mottatt 550.000 kroner fra LO, i tillegg til noen enkeltsummer på i overkant av 10.000 kroner hver.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– De greiene her er bare helt sjukehus
Vi tok en runde med hotellinvestor Petter Stordalen som snart omringer Oslo S med hoteller.
02:34
Publisert: