Beløpet i det forslaget tilsvarer ifølge VG 15 ganger grunnbeløpet (G) i folketrygden, og regjeringspartiene ble enige om dette torsdag.

– Det var viktig for oss å få en endring som folk føler er naturlig. Vi mener det var en for stor økning fra én million til nesten 2,5 millioner, sier Frps Solveig Horne, som sitter i justiskomiteen på Stortinget.

Ifølge Horne har partiet mottatt mange henvendelser fra vanlige mennesker som reagerte på den kraftige økningen i det opprinnelige forslaget.

– Vi mener at vi nå har funnet en bedre balanse mellom testators frie vilje og livsarvingenes arverett, sier Horne.

Siden de fire regjeringspartiene har flertall på Stortinget, blir forslaget etter alt å dømme vedtatt. I slutten av april skal justiskomiteen etter planen komme med sin innstilling til ny arvelov, skriver VG.

Pliktdelsarven utgjør til sammen to tredjedeler av hver av foreldrenes etterlatte formue, men er i dag begrenset til én million kroner fra hver av dem til hvert barn eller barns linje.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det er ikke første gang man får en slik personkarakteristikk som dame
Anne Gjøen reagerer på omtalen av Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim.
01:53
Publisert: