Begge partiene har vært kritiske til dagens au pair-ordning, men slutter seg ikke til et forslag fra SVs Karin Andersen om å fjerne den, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Vi har uttalt oss kritisk. Men etter en lengre vurdering har både vi og KrF landet på dette standpunktet, sier kommunalpolitisk talsperson i Venstre, André Skjelstad.

Ikke flertall for SVs forslag

Flere partier er kritiske til ordningen, og landsmøtene til både Arbeiderpartiet og SV vedtok denne våren at de vil avvikle den. 

Det ønsker også Senterpartiet, men uten regjeringens støttepartier får ikke forslaget flertall når Stortinget behandler Andersens forslag fredag.

– Vi er veldig kritiske til at Venstre og KrF går med på å sikre ordningen. Det er helt greit å ha hushjelp. Men da må du betale skikkelig og gi hushjelpen skikkelige rettigheter, sier forslagsstilleren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: