Tidligere stortingspolitiker, statsråd og nestleder i SV Bård Vegar Solhjell blir ny direktør for Direktoratet for utviklingssamarbeid, også kjent som Norad.

– At fakta skal ha makten blir viktigere og viktigere i vår tid, sier Solhjell i en pressemelding utsendt av utenriksdepartementet fredag.

– Politikk og forvaltning må bygge på kunnskap. Norad er et av våre aller viktigste kunnskapsmiljøer for internasjonale spørsmål.

Direktoratet er underlagt utenriksdepartementet, og porteføljen som tilhører utviklingsminister Dag Inge Ulstein. De har ansvaret for å forvalte store deler av norsk bistand, med et budsjett i 2020 på nesten 17 milliarder kroner.

I samme pressemelding uttaler hans kollega og sjef fra departementet Ulstein at han sammen med Solhjell skal ta fatt på en lenge planlagt reform av bistandsforvaltningen.

Den vil blant annet bestå i at Norad får et større ansvar for bistandsforvaltningen.

– Solhjell kan vise til resultater som en nytenkende og inspirerende leder. Han ser muligheter og nye løsninger. Samtidig er han en analytisk person med stor faglig tyngde. Han har ledet komplekse prosesser både nasjonal og internasjonalt, og har en solid evne til å skape oppslutning om resultatene, sier Ulstein.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.