Bent Høie har vært nestleder i Høyre siden 2010 og har vært helseminister i hele Erna Solbergs statsministerperiode.

– Jeg har gitt beskjed til Rogaland Høyre at jeg ikke tar gjenvalg til Stortinget i 2021, sier Bent Høie til NRK Rogaland.

Statsminister Erna Solberg bekrefter overfor DN at Høie blir sittende som helseminister.

– Bent gjør en meget god jobb med å skape pasientens helsetjeneste, og jeg er glad for at han er motivert for å fortsette i jobben. Bent har vært min nestleder i Høyre i en årrekke og vært en sentral brikke for at Høyre utviklet en moderne helsepolitikk og vunnet to stortingsvalg på rad, sier Solberg til DN.

Får jobben

Selv om Høie ikke kommer til å gå ut av regjeringen eller trekke seg fra nestledervervet i Høyre nå, kommer han med et tydelig signal på at han kommer til å trappe ned toppolitikken. Han vil takke nei til renominasjon foran stortingsvalget i 2021.

Når en så sentral statsråd og nestleder i et regjeringsparti formelt søker jobben som fylkesmann, er det allerede uformelt avklart at han får jobben.

I toppen siden 1993

Bent Høie bygget seg opp som en markert helsepolitiker i Stortinget i perioden under Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering, da han fra 2009 var leder i Stortingets Helse- og omsorgskomité.

Nestleder Bent Høie ledet programarbeidet til Høyre foran valgseieren i 2013.

Da statsministerkandidat Erna Solberg vant stortingsvalget i 2013, gikk Bent Høie rett inn i rollen som helseminister i Høyre/Frp-regjeringen. Denne posisjonen har han fortsatt.

Bent Høie har vært fast møtende stortingsrepresentant siden 2000, da han rykket opp fra varaplassen. Han har vært blant Høyres toppkandidater i Rogaland siden stortingsvalget i 1993.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Jimmie Åkesson til DN: Det er særlig én ting Frp har bevist for Sverigedemokraterna
01:05
Publisert: