Drevland sa ja til å være gudmor for cruiseskipet Viking Star og var den som døpte det i Bergen havn 17. mai i år.

I et innlegg på Facebook torsdag skriver ordføreren at det var en ære å bli spurt å være gudmor, men også en forpliktelse, ettersom Bergen i flere tiår har kjempet for å bli snuhavn for cruiseskip.

– Kjente ikke tradisjoner

– Jeg kjente imidlertid lite til alle tradisjoner og forpliktelser som følger ved å være gudmor. Det holder nemlig ikke bare å sende flasken mot skipssiden. Det er også tradisjon for å være med på skipets sjøsetting, på selve dåpen – og på jomfruturen. Ellers er det ikke slik det skal være, skriver Drevland.

Sjøsettingen skjedde ved et verft i Venezia, og ordføreren skriver at hun tok ut ferie i to dager fordi hun ikke ville «belaste» jobben sin med dette. Hun planla opprinnelig å ta rutefly, men ble fraktet i reder Torstein Hagens privatfly.

Privatfly

– Saken er nemlig at rederen hadde sendt et fly til Norge for å hente noen familiemedlemmer og ville hente meg ettersom flyet allikevel var i Norge. Etter at familien var plukket opp, gjorde flyet en kjapp stopp i Bergen. På samme måte ble jeg satt av i Bergen da flyet returnerte til Norge neste dag – også da med reders familie om bord i flyet. Selv hadde jeg med meg min sønn på den hektiske reisen, skriver bergensordføreren.

Hun forteller at hun vil føre opp både turen til Venezia og den halvannet døgn lange turen med skiper etter dåpen i ordførerens gaveregister.

– Kjære venner, jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har handlet i den beste tro. Jeg har aldri forsøkt å kare til meg personlige fordeler, jeg har aldri ønsket å handle i strid med gjeldende lover og regler. Jeg har bare prøvd å gjøre det beste for byen min, skriver ordfører Trude Drevland. (©NTB)

Les også:

Stoltenberg lanserer tre NATO-bærebjelker

«Oslo-velgerne er hjernevasket»

- Det viser en minister som ikke lytter til faresignalene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.