– Jeg oppfattet disse truslene som svært alvorlige, og det har vært en stor belastning for meg og hele familien min nå i to år. Jeg lever med voldsalarm, politiet patruljerer jevnlig utenfor huset mitt og jeg går ikke alene i byen på kveldstid, sier Tryti til NRK.

Etter et bystyremøte i april 2017 med diskusjon om økte bompengesatser og innføring av en ytre bomring i Bergen, fikk hun et anonymt brev. I brevet blir ut skjelt ut på grunn av utbyggingen av bybanen til Fyllingen og høye bompengekostnader.

I brevet står det at det er sendt for at politikeren skal forstå hvordan det er å bli uskyldig plaget av maktmisbrukende politikere.

– Trakasseringen vil foregå helt til du endrer kurs, trekker deg fra politikken eller begår selvmord, heter det i brevet.

Noen uker etter oppdager Tryti og hennes ektemann et kulehull i stuevinduet. Byutviklingsbyråden sier til NRK at hun ikke er i tvil om at det er sammenheng mellom kulehullet og brevet, og at hun oppfatter dette som en del av bompengeaksjonen.

I forrige uke tok Klepp-ordfører Anne Mari Braut Nese (H) oppgjør med hets og hærverk hun og familien er blitt utsatt for i forbindelse med bompengesaken. Tryti sier at det er på grunn av Klepp-ordføreren at hun nå velger å stå frem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.