Til helgen er det duket for den årlige Bilderberg-konferansen. Konferansen er stengt for presse, og deltagerne kan ikke sitere fra det som blir sagt der. Hemmeligholdelsen lokker frem konspirasjonsteorier over hele verden.

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg er Bilderberg-medlem og kan ta med seg to gjester. I år står tidligere klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) og VGs politiske redaktør Hanne Skartveit på deltakerlisten. Jens Stoltenberg deltar som Nato-generalsekretær.'

Se hele deltakerlisten her.

Konferansen ble dannet i 1954 som en møteplass mellom Europa og Nord Amerika etter andre verdenskrig. Gruppen fikk navnet etter hotellet i Nederland der det første møtet fant sted. Møtet ble ledet av prins Bernhard av Nederland. Prinsen ønsket velkommen på de hemmelige Bilderberg-møtene i mange år. To av verdens rikeste familier - Rockefeller og Rotschild - har i alle år vært pådrivere i gruppen.

Årets konferanse er den 66. i rekken og holdes i Italia. Deltakerne vil blant annet diskutere populisme i Europa, fremtidens jobber og Russland samt Saudi Arabia og Iran, viser pressemeldingen.

I fjor deltok DNs politiske redaktør Kjetil Bragli Alstadheim på konferansen. (Vilkår)

Førstemann over får 325.000
Steinar Hoens rekord har stått i 21 år. 325.000 kroner venter den første som hopper høyere.
01:13
Publisert: